[Video] Corvette C7 Z06 rijder doet maar wat

[Video] Corvette C7 Z06 rijder doet maar wat

En hij denkt zelf dat ‘ie heel goed bezig is…

De bestuurder in kwestie rijdt in een gloednieuwe Corvette C7 Z06 met het Z07 Performance Package. Dit betekent een maximaal aantal pk’s van 659 bij 6.400 tpm en een maximaal koppel van 881 Nm bij 3.600 tpm, afkomstig uit de 6.2 liter LT4 V8 met Supercharger. Het Z07 Performance Package betekent dat de auto beschikt over carbon-keramische remmen van Brembo, verstelbare aerodynamische carrosseriedelen voor én achter en Michelin Pilot Super Sport Cup banden. Dit pakket kost overigens €16.780,- op de optielijst.

Terug naar de bestuurder; hij had zijn nieuwe speeltje meegenomen naar een trackday op de Fontana Raceway in Fontana, California. Na twee halve dagen rijden op het circuit, met overigens een hopeloze instructeur, doemde er een Porsche 991 GT3 op voor de neus van de Corvette en dat kon ‘ie natuurlijk niet laten gebeuren.

Al met al is het een vermakelijke video om naar te kijken maar de bestuurder van de C7 Z06 mag van geluk spreken dat de Corvette zulke goede hulpsystemen heeft en dat hij niet zelf hoeft te schakelen. Het enige dat de bestuurder doet is lomp op het gaspedaal stampen en een beetje sturen. Op zich is dit niet erg, niet iedereen is een goede coureur en het lijkt erop dat deze Corvette rijder het in ieder geval naar zijn zin heeft! Echter denkt hij dat hij wél een goed coureur is; lees voor je vermaak eens de verhitte discussie op YouTube!

European Racewars
Zoals gezegd is niet iedereen de beste coureur die hij of zij zou willen zijn. Echter valt er wel een hoop te leren indien je een goede instructeur aan boord hebt. Zoals je wellicht weet rijden wij aanstaande woensdag 1 juli op het circuit van Zandvoort. European Racewars een private trackday voor eigenaren van sportwagens die het leuk vinden om een dag te komen sturen op dit mooie circuit. Indien gewenst kunnen zij gebruik maken van de zeer ervaren en enthousiaste instructeurs van GP-Elite.

Ook interesse om een dagje te komen rijden? Neem dan een kijkje op onze website www.euracewars.com!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.