[VIDEO] Circuit Zandvoort in F1 2020

[VIDEO] Circuit Zandvoort in F1 2020

Aankomend weekend had de Dutch Grand Prix moeten plaatsvinden op Circuit Zandvoort. Hoewel er hard aan het circuit is gewerkt om alles op tijd af te krijgen, gaat dat feestje helaas niet door. Benieuwd hoe het eruit had gezien? Check de video hierboven!

Het officiële F1 2020 spel zal op 10 juli worden uitgebracht, en ontwikkelaar Codemasters geeft alvast een teaser vrij van Circuit Zandvoort. In diverse andere racespellen was het al mogelijk om op Circuit Zandvoort te rijden, maar uiteraard was dit nog vóór de aanpassingen om het een officieel F1-circuit te mogen noemen. In de vrijgegeven video is goed te zien waar de aanpassingen zijn doorgevoerd, en vanaf 10 juli kan nu iedereen ervaren hoe het is om door die befaamde kombocht te jagen. Deze bocht, de Arie Luyendijkbocht, heeft een banking van 32% (ongeveer 18 graden) en dat moet ervoor zorgen dat coureurs hier op volle snelheid doorheen kunnen.

Andere aanpassingen zijn te zien bij het uitkomen van de pitstraat en de tweede bocht hierna, de Hugenholtzbocht, die ook een flinke banking bevat en die je nu op verschillende lijnen kunt rijden. Verder is in het spel goed te zien waar de tribunes zich zouden hebben bevonden. Helaas is het even niet anders en ziet het er naar uit dat er dit jaar helemaal geen Dutch Grand Prix gereden zal worden. Wél zou het F1 seizoen 2020 alsnog van start gaan, Formule 1 CEO Chase Carey maakte eerder al bekend dat de eerste Grand Prix in het weekend van 3 tot 5 juli zal plaatsvinden in Spielberg, Oostenrijk.

De voorlopige kalender:

5 juli: Oostenrijk
12 juli: Oostenrijk
26 juli: Groot-Brittannië
2 augustus: Groot-Brittannië
16 augustus: Hongarije
23 augustus: Hongarije
6 september: Azerbeidzjan
20 september: Singapore
27 september: Rusland
4 oktober: China
11 oktober: Japan
25 oktober: Verenigde Staten
1 november: Mexico
8 november: Brazilië
22 november: Vietnam
6 december: Bahrein
13 december: Abu Dhabi

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.