[VIDEO] Bugatti Divo unboxing!

[VIDEO] Bugatti Divo unboxing!

Het in ontvangst nemen van je €5 miljoen kostende Divo is natuurlijk iets speciaals. Dat heeft Miller Motorcars uit de VS ook begrepen.

Volgens de beschrijving bij de video is dit al de vierde Divo die zij afleveren en er is een vijfde op komst. De spec van dit exemplaar is verbluffend, met Navy Blue ‘exposed carbon fiber’. De auto werd vanaf Frankrijk in een houten kist naar de Verenigde Staten verscheept. De Divo past er nog maar net in, zit stevig vast en wordt vervolgens afgeleverd bij de dealer. De daadwerkelijke unboxing zie je in de video hierboven.

In augustus 20218 introduceerde Bugatti de Divo en zal er slechts 40 gaan maken. De 8,0-liter W16 levert 1500 pk en zorgt voor een 0 naar 100 km/h tijd van 2,4 seconden. De topsnelheid blijft, mede dankzij de extra downforce, steken op 380 km/h. Diverse bronnen wisten twee jaar geleden al te melden dat er één exemplaar is verkocht aan een Nederlander en dat dit tegen die tijd dan ook de duurste auto is waar ooit een Nederlands kentekenplaat op is geschroefd. Zoals eerder vermeld kost de Bugatti Divo een flinke €5 miljoen, echter is dat slechts het bedrag dat Bugatti voor de auto vraagt. Wil je de Divo op Nederlands kenteken hebben dan dienen daar nog de nodige belastingen voor worden betaald. Hierdoor komt het totale bedrag uit op €6,3 miljoen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.