[VIDEO] Bugatti Divo heeft het zwaar tegen Tesla Model S Plaid

[VIDEO] Bugatti Divo heeft het zwaar tegen Tesla Model S Plaid

Foto: © DragTimes

De Bugatti Divo zou op papier een kans moeten hebben tegen de sedan van Tesla.

Precies! Op papier. We hebben vaak genoeg gezien dat het in praktijk toch iets anders gaat. We waren dan ook erg benieuwd wat twee van de snelste productie-auto’s ter wereld tegen elkaar kunnen doen op het asfalt. Plakkerig asfalt in dit geval.

Natuurlijk weten we dat elektrisch-aangedreven auto’s nou eenmaal snel van de lijn komen. Dat is ook vaak hetgeen waar de eigenaar over opschept. Toch trok de video onze aandacht omdat we te maken hebben met een absoluut monster uit Frankrijk.

Divo is ‘overdreven’ Chiron

Foto: © Bugatti

De Bugatti Divo is zelfs voor ambitieuze autoverzamelaars een hoofdpijn om in de garage te krijgen. Het ‘super gelimiteerde’ model van Bugatti – slechts 40 in totaal – werd voor zo’n €8 miljoen verkocht aan alleen geselecteerde klanten.

Maar als je er dan een hebt, kun je andere hypercar-eigenaren uitlachen met een ‘quad-turbo’ 8.0-liter W16. Alle 1.500 pk van de Bugatti Divo wordt (net als de Chiron) via een 7-traps met dubbele koppeling naar de wielen gebracht. De cijfers zijn bizar; 0-100 km/u sprint je in een kleine 2,4 seconden. En pas bij 380 km/u kun je het gaspedaal met rust laten.

Tesla wilt ook meespelen

Foto: © Tesla Motors

Naast de Divo staat het snelste wat Tesla op dit moment kan brengen (de Roadster laat op zich wachten). De Tesla Model S Plaid is Elon Musk’s poging om aandacht te krijgen van de hypercar-fans. En dat lukt hem ook (nou ja, met de prestaties dan).

Ruim 1.020 pk durft Tesla te vragen van zijn productie-auto. De Model S Plaid heeft dan ook genoeg ‘batterijtjes’ op de bodem liggen om – minstens 1 keer – binnen 2,1 seconden naar de 100 km/u te gaan. De topsnelheid ligt ook veel hoger dan het basismodel van het Amerikaanse automerk; iets meer dan 320 km/u.

Bugatti Divo vs. Tesla Plaid

Yas Marina Drag Way mag beiden productie-auto’s ontvangen op hun baan. De twee eigenaren kiezen eerst (veilig) voor een rollende start op 65 km/u. De Divo laat zijn spierballen zien door in seconden al 247 km/u te rijden, maar de Tesla blijft er gewoon naast én komt zelfs voorbij met 250 km/u.

In de pogingen daarna komt de Bugatti Divo al iets dichter bij de Plaid. Toch heeft het nog veel last van een slechte start, waardoor de Plaid snel een voorsprong opbouwt. In de video zie je de Divo een aantal keer worstelen met de Plaid (maar vooral met zichzelf).

Om het wat af te wisselen, mag de Divo zijn eer hoog houden tegen een Duitser. Toevallig één van de snelste productie-auto uit het land; de Porsche 911 Turbo S.

We hopen dat de Bugatti-eigenaar toch een leuke middag op het Yas Marina heeft gehad!

Bron: © DragTimes / YouTube

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.