[Video] Audi test SQ7 op de Nürburgring en crasht

[Video] Audi test SQ7 op de Nürburgring en crasht

Zoals je weet testen veel autofabrikanten hun nieuwe producten op de Nürburgring. De nieuwe auto’s worden tot het uiterste gedreven en dat dat niet altijd goed gaat zien we in bovenstaande video die deze week werd gemaakt van een Audi SQ7.

Een van de bekendste bochten van de Nordschleife is toch wel de Karussell of Carousel. Deze bocht, vernoemd naar de Duitse coureur Rudolf Caracciola, is voor velen een pittige bocht en vaak wordt er door rijders gekozen om bovenlangs te rijden. De testrijder van deze Audi SQ7 deed dat echter niet, vloog uit de bocht en ramde vervolgens de vangrail.

2016 Audi SQ7
Het is nog niet officieel bekend hoe de nieuwe Audi SQ7 zal worden aangedreven maar het vermoeden bestaat dat er een V8 met elektrische turbo’s onder de kap te vinden zal zijn. Audi RS5 TDI-e concept was de eerste Audi met deze nieuwe elektrische turbo’s en de SQ7 zal het eerste echte productiemodel zijn dat hier gebruik van gaat maken. Het idee achter deze turbo’s is het verminderen van het turbogat en het verbeteren van de gasrespons. Een elektrische motor laat de turbo al draaien vóór dat de hete uitlaatgassen door de turbo’s wordt doorgesluisd.

Audi SQ7

Audi SQ7

Audi SQ7

Audi SQ7

Foto’s: Autoevolution.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.