[VIDEO] Audi Sport Quattro knalt (letterlijk) over de Nürburgring

[VIDEO] Audi Sport Quattro knalt (letterlijk) over de Nürburgring

Audi, Sport Quattro, LCE Performance, video, Nürburgring
Bron: © Automotive Mike

Het blijkt niet alleen een monster te zijn op de smalle zandwegen.

Sinds de jaren 80 worden er zo’n 16 keer per jaar ‘Industry Pool‘ dagen gehouden op de Nürburgring. De grootste autofabrikanten en bandenleveranciers krijgen dan de ruimte om ‘hun spul’ te testen. Ook LCE Performance was hier aanwezig, en het YouTube-kanaal ‘Automotive Mike’ deelde beelden van hun Audi Sport Quattro.

Nou ja, een restomod dan. Op verzoek van klanten bouwt het bedrijf complete replica’s van (onder andere) de Audi Sport Quattro, als straat- of rallyversie. Deze komt inclusief TÜV-goedkeuring én minimaal 600 PK. Hoe fijn is dat!

De ‘echte’ Audi Sport Quattro uit 1983 werd destijds gelimiteerd tot 220 productie-exemplaren, en wordt tegenwoordig voor prijzen rond de 500.000 euro verhandeld. Je kreeg voor dat geld een 2.1-liter blok met 306 PK. De restomod komt met een 2.5-liter vijfcilinder met Audi S2 cilinderkop én BorgWaner-KKK turbocharger. Deze samenstelling is goed voor zo’n 600 PK

In de video zie je dat de Audi goed presteert in de ‘Groene Hel’. De replica is daarvoor voorzien van een aangepaste KW-ophanging, Brembo-remmen van een 996 GT3 RS. In dit geval heeft alleen de achterkant de 16-inch Speedline velgen. Door de koolstofvezel ‘widebody-kit‘ is de Sport Quattro knap onder de 1.100 KG gebleven.

Audi Sport Quattro op het circuit

Voor wie geïnteresseerd is in zo’n restomod, kan rekenen op een flinke factuur. De prijs is slechts op aanvraag, dus verwacht een paar ton.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.