[Video] Audi RS6 DTM gaat los!

[Video] Audi RS6 DTM gaat los!

Gisteravond konden jullie al een korte video van deze Audi RS6 DTM zien op onze Facebook-pagina maar wij kunnen geen genoeg krijgen van deze auto en wij hopen jullie ook niet! Ditmaal een langere video met nog meer geluiden van de meest bizarre Audi RS6 ter wereld.

Zoals jullie allen weten is dit een one-off Audi RS6 die voorheen in het bezit was van Jon Olsson. Tegenwoordig wordt auto gebruikt door autobedrijf Auto Leitner om de boodschappen mee te doen! Erg veel inleiding heeft deze auto inmiddels niet meer nodig maar voor degenen die het vergeten zijn sommen we het graag nogmaals op:

Het Zweedse tuningsbedrijf Stertman Automotive AB zorgde voor de aanpassingen onder de motorkap en installeerde een zogenoemde Stage 3+ kit. De mannen van The Turbo Engineers hebben voor de 4.0 liter grote V8 twee grote turbo’s ontwikkeld waarvan de schoepen voorzien zijn van een laagje 18 karaats goud (klik!). Het blok levert nu 950 pk op gewone benzine en met een hoger octaan gehalte moet dit op 1.000 pk uitkomen. Remmen gebeurt nu met een setje van Movit en een verlagingskit van Black Titan zorgt ervoor dat de auto nog dichter op de weg komt te liggen. Om het geheel af te maken is er een extreme versie van het Milltek Sport uitlaatsysteem geïnstalleerd.

Autovisie Cars & Coffee XXL
Je vraagt je natuurlijk af waar deze dikke RS6 te bewonderen was? Gisteren, op zaterdag 20 juni 2015, was de start van de Nationale Auto8Daagse (20 t/m 28 juni). Acht dagen lang wordt in kranten en tijdschriften, op radio en televisie, en op de verschillende online en mobiele kanalen thematisch aandacht besteed aan automobiliteit. Naast alle media-aandacht zullen ook diverse activiteiten worden georganiseerd en evenementen plaatsvinden.

Gisteren was start van de Nationale Auto8Daagse onder de naam Cars & Coffee XXL op het parkeerterreinen van De Telegraaf in Amsterdam. Naast deze Audi RS6 DTM waren er natuurlijk nog meer auto’s aanwezig maar dat zul je in een later artikel gaan zien. Houd de website in de gaten!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.