[VIDEO] Aston Martin Valkyrie klinkt machtig mooi!

[VIDEO] Aston Martin Valkyrie klinkt machtig mooi!

Het beest uit Engeland is (bijna) los!

Het wachten op de komst van de Aston Martin Valkyrie duurt tergend lang. Ontwikkeld in samenwerking met Red Bull Racing, zal de langverwachte hypercar de meest extreme straatuato zijn die Aston Martin ooit heeft gebouwd. We wachten nog steeds op de onthulling van de definitieve productieversie, maar om de pijn van het wachten te verzachten hebben Aston Martin’s CEO Andy Palmer, Q-verkoopbaas Simon Lane en Chief Special Operations Officer David King enkele video’s van de hypercar online gepost. De video’s werden genomen tijdens recente testen op Silverstone.

De clips zijn kort, maar erg lekker, omdat we eindelijk een voorproefje krijgen van hoe de V12 van de Aston Martin Valkyrie klinkt als hij tot het uiterste wordt gepusht. Kortom, hij klinkt absoluut ongelooflijk en heeft zelfs wat weg van de Formule 1 auto’s uit de jaren negentig.

Wat je hoort is het geluid van de Valkyrie’s door Cosworth gebouwde 6,5-liter V12 die er een lichtelijk excentrieke 1.146 pk uit weet te pompen. De vlugge lezer ziet het al: dit betekent dat de wagen meer vermogen heeft dan dat hij kilogrammen meesjouwt. Voor elke kilo krijgt hij er ongeveer 1,11 pk voor terug.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.