[Video] Alleen maar liefde voor de Launch Control op deze Mercedes-AMG E63 S

[Video] Alleen maar liefde voor de Launch Control op deze Mercedes-AMG E63 S

Rij met ons mee en probeer vooral je nek niet te breken in dit absoluut snelle gevaarte!

Launch Control is niets nieuws. De software die optimale acceleratie mogelijk maakt dateert zelfs helemaal terug tot diep in de tachtiger jaren. Tegenwoordig zit het echter op wagens die net zo goed voor taxi’s door zouden kunnen gaan. Hele rappe taxi’s, welteverstaan.

Een van de wagens die gebruik maakt van dit vernunftige systeem is de Mercedes-AMG E63 S, die jullie ongetwijfeld al kennen. Voor degenen niet in de weet: hier zijn wat cijfers. De vierwielaangedreven (lees: 4MATIC+) über-Duitser pocht een allerminst vervelende 612 pk en 850 Nm koppel. Gezamenlijk is dit ruim voldoende om deze powersedan in deze trim in slechts 3,4 seconden naar de 100 km/u te schieten, terwijl ophouden met acceleren pas een optie wordt bij 250 km/u. Dat laatste klinkt op zich niet zo bijzonder interessant, maar ingewijden weten wel beter: dit betreft de begrensde topsnelheid. Wanneer je er nog een kleine zak geld bij doet, kun je nog 50 km/u harder!

2017 Mercedes-AMG E63 S

Toch geldt ook hier het aloude Engelse spreekwoord “actions speak louder than words do”, en rest ons niets anders dan dit zelf op de proef te stellen. De video laat het al zien, maar och mensen maakt deze auto zijn beloftes meer dan waar. Rij met ons mee in wat inmiddels een lichte specialiteit van ons is geworden: die geweldige POV video’s. Ben je nu benieuwd hoe precies dit raket-achtige gedrag tot stand komt? Check dan hier onze andere video die precies dát aan je uitlegt.

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.