[VIDEO] Achterwiel aangedreven VW Golf met V8!

[VIDEO] Achterwiel aangedreven VW Golf met V8!

De bescheiden VW Golf is een van de meest verkochte auto’s ter wereld en wordt ook zeker goed verkocht als GTI en R variant. Hét bewijs van hoe capabel de VW Golf exact is weten we nu dankzij een team van drifters uit Finland.

Het bouwen van een driftauto is geen exacte wetenschap, maar meestal begint het met een betaalbare auto met achterwielaandrijving die een motorruimte heeft die plaats biedt aan een krachtige motor. Een langere wielbasis is ook handig omdat deze opstelling zorgt voor stabielere drifts. De Volkswagen Golf heeft werkelijk geen één van deze eigenschappen en dat is precies waarom deze constructie zo tof is om te zien.

De Golf in bovenstaande video is gebouwd door Maailmanlopun, een driftteam uit Finland dat duidelijk over de nodige expertise beschikt. De Golf ziet er aan de buitenkant vrijwel standaard uit, met uitzondering van de wielen. En dan hoor je het gerommel van de 4,0 liter BMW V8-motor en verandert alles.

Dankzij enkele zorgvuldig uitgekozen BMW-onderdelen uit tal van verschillende auto’s, is deze Golf nu een Frankenstein-BMW onder zijn bescheiden exterieur. De V8 levert ‘slechts’ 282 pk en 400 Nm koppel, maar heeft meer dan genoeg kracht om de compacte Golf te doen driften.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.