[VIDEO] Abt doet nu ook een subtiele Audi SQ5, de ‘Slim Body’

[VIDEO] Abt doet nu ook een subtiele Audi SQ5, de ‘Slim Body’

Wanneer Abt een auto tuned, kan het twee kanten op: ingetogen, maar verdomd snel of extravert, maar verdomd snel. De ‘Slim Body’ SQ5 gaat voor die eerste categorie.

Uiteraard zijn jullie de widebody SQ5 van Abt niet vergeten welke we jullie in februari voorschotelde. Nu brengen we jullie weer een SQ5 uit de stal van de tuner, maar dit is het subtielere broertje van de dikbil-SQ5.  Uiteraard doen de voorbumper met luchtinlaten, waar een volledige eendenfamilie in kan verdwijnen, en de uitlaatsierstukken toch wel vermoeden dat je met een serieuze SUV hebt te maken, maar toch. De zijschermen en de skirts zijn subtieler vormgegeven dan de SQ5 die we kennen sinds februari. De 21 inch metsers van Abt passen nog steeds, dus, no worries! Er is altijd nog een verlaagd onderstel verkrijgbaar, variërend van 35 tot 60 mm meer richting Moeder Aarde.

En het uitlaatsysteem, daar hebben we eindelijk bewegend beeld en geluid van! De met turbo bedeelde V6 klinkt ongelooflijk lekker! En dat komt niet in de laatste plaats omdat deze motor gekieteld is. Van origine kun je herten gaan jagen met 354 pk en 500 Nm, maar nu behoort 425 pk en 550 Nm tot de mogelijkheden. Kun je op hyena’s gaan jagen, of Porsches en Ferrari’s, misschien nog wel leuker!

Mocht je nou een ‘normale’ Q5 met 3 liter diesel motor hebben, die kun je een vermogenskuurtje geven zodat ie geen 286 pk genereert, maar 300 trappelende paardjes. Koppel? 670 Nm!

En nu gaan we luisteren, eerst naar een hoop Duits gebrabbel, daarna naar de hemelse V6!

Audi SQ5 Abt

Audi SQ5 Abt

Audi SQ5 Abt

Audi SQ5 Abt

Audi SQ5 Abt

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.