[VIDEO] ABT Audi RS6+ vs SUPERCARS!

[VIDEO] ABT Audi RS6+ vs SUPERCARS!

Leuk hoor, zo’n race tussen een 2020 Audi RS6 en een Tesla Model 3, maar wij willen natuurlijk een échte strijd zien!

En die strijd wordt in bovenstaande video geleverd door een bekende ABT Audi RS6+. De liefhebbers onder ons herkennen direct ‘The Beast Katja’ die regelmatig opduikt op Instagram en YouTube. De RS6+ van ABT Sportsline levert 750 pk uit een V8 met dubbele turbo en sprint van 0 naar 100 km/h in 3,3 seconden. Hoewel Spring Event 2019 al even achter ons ligt, post YouTuber Gumbal nog wekelijks een nieuwe video van dit evenement, met ditmaal dus deze RS6 in de hoofdrol.

We zien het hem onder andere opnemen tegen een Mercedes-AMG GT63 S 4-Door Coupé, een Porsche 991 GT2 RS en een Lamborghini Huracán. Hoewel de AMG een fractie later reageert weet ‘ie het sprintje te winnen, maar als we het goed zien heeft de RS6 meer dan twee personen aan boord en de AMG slechts twee personen. Dan is de GT2 RS aan de beurt, het 700 pk sterke monster dat 0 tot 100 km/h doet in 2,8 seconden. Op papier… In de praktijk heeft ‘ie in dit geval enige moeite om weg te komen, terwijl de RS6 er als een speer vandoor gaat. De Huracán reageert laat op het startsein, maar tegen het einde van de race weet ‘ie de RS6 nog net in te halen.

Dit soort races zelf meemaken? Spring Event 2.0 vindt dit jaar plaats op 12 september, op Vliegveld Twenthe. Tickets met Early Bird korting zijn nog maar tijdelijk te verkrijgen via https://www.petrolhead-events.com/bezoeken/

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.