[VIDEO] Aan boord bij de Mercedes-AMG GT Black Series

[VIDEO] Aan boord bij de Mercedes-AMG GT Black Series

Als je denkt aan AMG, dan denk je aan een bulderend uitlaatgeluid. Nu is dat de laatste jaren wellicht iets veranderd met de komst van turbomotoren, maar de nieuwe GT Black Series klinkt nu écht anders.

We schreven er al eerder over, het geluid van de GT Black Series is niet het geluid dat je verwacht van een AMG. Maar is het daarmee ook een minder mooi geluid geworden? Anders betekent niet altijd slechter!

Automotive vlogger Shmee150 mocht de nieuwe GT Black Series aan de tand voelen, hij heeft er immers zelf een besteld. Op de Lausitzring in Duitsland kreeg hij de mogelijkheid om Bernd Schneider, 5-voudig DTM-kampioen, bij te houden in eveneens een GT Black Series. Onder de kap ligt de 4.0-liter V8 met een maximaal vermogen 730 pk en het maximale koppel bedraagt precies 800 Nm en is beschikbaar tussen 2.000 en 6.000 tpm. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt hierdoor 3,2 seconden, terwijl de sprint van 0 naar 200 km/h in slechts 9 seconden kan worden voltooid. Hoewel het enorme aerodynamische pakket een neerwaartse kracht biedt van meer dan 400 kilogram bij 250 km/h, ligt de topsnelheid op 325 km/h.

De nieuwste Black Series heeft qua uiterlijk veel overeenkomsten met de GT3- en GT4-raceauto’s. Echter is het kenmerkende AMG geluid ook aangetast en heeft nu ook meer weg van een raceauto. Goed of slecht nieuws?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.