VIDEO: 9x Lamborghini Essenza SCV12 gaat los!

VIDEO: 9x Lamborghini Essenza SCV12 gaat los!

Bij HartvoorAuto’s delen we maar al te graag het nieuwste nieuws en de gaafste automotive-content met je, maar vandaag delen we iets met je vanuit emotie.

Want deze Lamborghini Essenza SCV12 die los gaat op het circuit is gewoon de hemel op aarde. En dat begint al bij de eerste flyby in de video. Het geluidslimiet wat normaliter op circuits geld, 95 dB is bij deze verbrijzeld. Want deze 6,5 liter V12 inclusief Capristo uitlaat maakt een takkeherrie van jewelste, maar mij hoor je niet klagen.

Van het starten van de motor in de pitstraat (check even de monteurs die de vingers in de oren duwen) tot het consequent kietelen van de toerenbegrenzer bij het verlaten van de pitsstraat met als ultieme toegift het pedaal dat onderin gaat met een heerlijk kabaal en het schakelen van de sequentiële bak als toetje. De volgende keer als Lamborghini dit soort track-only materiaal van stal haalt, mogen ze mij even bellen. Ik breng mijn campingstoeltje mee en ga gezellig heel de dag langs de baan zitten, ik vermaak me wel!

Maar, tot die dag moeten we het doen met deze 20-minuten durende video van 19Bozzy92 waarin we negen, ja negen van deze Essenza SCV12’s het circuit van Misano rond zien gaan.

Ik ben op dit moment bij minuut 6 van het filmpje, ik sluit dit artikel af, klik op de dikgedrukte link, sluit je af van iedereen bij je thuis en zet dat volume op standje festival en geniet!

Bron: 19Bozzy92

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.