[VIDEO] 900 pk aan Golf R’s op je beeldscherm!

[VIDEO] 900 pk aan Golf R’s op je beeldscherm!

Als er nieuws op het wereldwijde web verschijnt over een Golf R, dan heb je onze aandacht. Gaat het over twee van die krachtpatsers, dan zijn we niet meer te houden!

Jazeker, vandaag 2 Golf R’s met gecombineerd bijna 900 pk op je beeldscherm! De eerste, de Golf 4 R32 is er eentje die de purist doet janken. Want deze youngtimer in wording heeft geen originele 3.2 liter V6, nee, deze Golf heeft het hart van een Passat R36 getransplanteerd gekregen! Supercharger erop en hatsekee, vier-honderd-vijf-tien pk!

Dan update je natuurlijk ook even de DSG-versnellingsbak, software update en een setje Porsche remmen om ook de stopkracht te garanderen. Goed, een 300 pk sterke Golf 7R rijdt je finaal zoek, maar dan ken je de TVS-Engineering Golf 7R nog niet! Deze maagdelijk witte raket biedt je 480 pk en 600 Nm aan koppel aan wanneer jij de sleutel om draait. En het mooie is, hij is te koop voor €42.000,-!

En geloof ons wanneer we zeggen dat hij zijn geld waard is, binnen 2,95 seconden schiet je van de 0 – 100 met dit kanon. Mede mogelijk gemaakt door een RS3-versnellingsbak.

Dus zeg het maar, welke auto heb je liever? De omgebouwde youngtimer of de nieuwste Golf R die menig supercar het stof in de ogen rijdt?

Golf R R36

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.