[VIDEO] 800 pk Lamborghini Urus is bloedsnel en klinkt sexy

[VIDEO] 800 pk Lamborghini Urus is bloedsnel en klinkt sexy

Eerder deze maand schreven we over een Lamborghini Urus met nieuwe downpipes en zonder katalysatoren. Ditmaal hebben we wederom een Urus die een wel héél erg lekker geluid produceert!

De SUV van Lamborghini die we hier hebben is eveneens uitgerust met een catloze downpipe, terwijl hij ook een ECU-remap heeft ontvangen. Het resultaat is dat de twin-turbo 4,0-liter V8 nu minimaal 800 pony’s produceert. Onlangs werd voor bovenstaande video een Vbox in de grote stier geplaatst, met als doel zijn sprintprestaties te meten. De resultaten worden vergeleken met die van een standaard Urus, en al met al weet de aangepaste Urus toptijden neer te zetten. De verbeteringen zijn niet wereldschokkend maar met een sprintje van 0 tot 100 km/h 2,92 seconden kun je toch thuis komen. Uiteraard kost het enige moeite om de 2200 kilogram wegende in beweging te zetten. In de video wordt een standaard 0 tot 100 km/h tijd gegeven van 2,93 seconden – iets wat de videomakers zelf getest hebben – terwijl Lamborghini voor ditzelfde sprintje een tijd van 3,6 seconden opgeeft.

Wellicht is Lamborghini hierin iets te voorzichtig. Feit blijft in ieder geval dat dit exemplaar bloedsnel is en ook nog eens erg sexy klinkt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.