[VIDEO] 740 PK sterke Golf 7R: HGP doet het!

[VIDEO] 740 PK sterke Golf 7R: HGP doet het!

 

„Chef, komm wir machen mal ein spontanes Video bevor der Kunde kommt…“ 😂 🤳 🤷🏼‍♂️👍🏽#hgpfun #3.6lbiturbo #hgplove

Geplaatst door HGP Turbonachrüstung GmbH *official* op donderdag 14 juni 2018

Velen van ons zijn helemaal idolaat van de Golf 7 R. En dat komt mede door de 2 liter turbomotor in het vooronder die je door middel van 300 pk in nog geen 5 seconden naar de 100 klappert.

Vlot is ie van zichzelf al, vlotter kan altijd, maar het vlotst is met stipt de allernieuwste creatie van HGP. Van buiten lijkt het een ‘gewone’ Golf 7R. Enkel de wielen ogen een beetje sportief, er zitten knoeperts van remmen onder en de auto is dichter naar Moeder Aarde gebracht, voor de oplettende kijker. Maar wanneer je de sleutel omdraait, is het als een vulkaan die actief begint te worden.

Deze knotsgekke firma heeft namelijk een dubbele turbo op een 3,6 liter motor vastgekit en de uitkomst is weerzinwekkend. 700 en 40 peekaa’s. Ja, dat is bijna net zoveel als de gloednieuwe Ferrari 812 Superfast, die heeft ‘slechts’ 60 pk meer! Ja, wat moet ik er verder over zeggen. Het is om sprakeloos van te worden. Want, het vermogen is met bijna 250% toegenomen! De 812 Superfast schiet in 2,9 seconden naar de 100 en aangezien de uber-Golf vierwiel-aandrijving heeft, gokken wij op een sprintje van naar de 100 binnen ongeveer 3 seconden.

Laten we hopen dat HGP ook de begrenzer er vanaf haalt en dat je door kunt stomen tot de 300+ kilometer per uur! Binnenkort meer!

HGP Golf 7 R

HGP Golf 7 R

HGP Golf 7 R

HGP Golf 7 R

HGP Golf 7 R

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.