[VIDEO] 700 pk sterke VW Transporter: De werkbus die je wil hebben!

[VIDEO] 700 pk sterke VW Transporter: De werkbus die je wil hebben!

De plaatselijke schilder, loodgieter of auto-onderdelenkoerier rolt rond in een VW Transporter die nog geen worst van tafel trekt. Maar een 700 pk sterke Transporter, die trekt de hele slagerij leeg!

De gemiddelde Transporter is bedeeld met een dieselmotor met misschien 170 pk, maar deze T5 is een primeur, mede mogelijk gemaakt door HGP, die we onder andere kennen van een 740 pk sterke Golf 7R.

De Transporter heeft een 3,6 liter V6 in het vooronder gepropt gekregen die via de dubbele uitlaat een geluid teweeg brengt waar een Golf R32 of RS4 Avant nog een minderwaardigheidscomplex van krijgt. De 3,6 liter V6 is voorzien van een dubbele turbo en is op dit moment afgesteld voor dagelijks gebruik en dat betekent een al niet misselijke 700 pk en 925 Nm aan koppel. Er is ook een ‘for special occasions’-modus en dan krijg je 740 paardjes ter beschikking.

Een 0 – 100 tijd kunnen we je niet geven, maar geloof ons wanneer we je zeggen dat dit werkpaard van zijn plek af schiet en dat is niet in de minste plaats door het 4Motion-onderstel. Doorklapperen kan tot 290 kilometer per uur. Daarnaast is alles aangepast aan de opgepompte Transporter: een strakker onderstel, nieuwe velgen en banden, een versterkte bak en grotere remmerij. (Full spec? Check het Duitse lijstje op 06:25!)

En dan denk je alles gehad te hebben, maar nee, het kan nog mooier. Hij kan namelijk van jou zijn! Deze one-off-sneller-dan-snelkoeriersbus kan voor €250.000,- van jou zijn! Veel geld? Klopt, maar van een Ferrari F12, Mercedes AMG GT-R en Lamborghini Huracan’s zijn er al zoveel! 

700 pk VW Transporter HGP

700 pk VW Transporter HGP

700 pk VW Transporter HGP

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.