[VIDEO] 423 km/h met de Bugatti Chiron Sport!

[VIDEO] 423 km/h met de Bugatti Chiron Sport!

De Bugatti Chiron Sport, vrijwel identiek aan de ‘gewone’ Chiron maar dan wel 18 kilogram lichter. Het vermogen is met 1500 pk en 1600 Nm gelijk gebleven en de prijs is gestegen naar €2,65 miljoen éxclusief belastingen.

Met die 1500 pk uit de machtige quad-turbo 8,0-liter W16, kunnen we ons alleen maar voorstellen hoe het moet zijn om de Franse hypercar naar zijn topsnelheid van 420 km/h te duwen. Top Gear mocht een Bugatti Chiron Sport lenen en deed een topsnelheid poging op de testfaciliteit van Volkswagen Ehra-Lessein. Het privé-asfalt beschikt over een hogesnelheidscircuit met een rechte weg van wel 8,7 kilometer lang. Lang genoeg om de Chiron Sport in staat te stellen zijn topsnelheid 420 km/h te bereiken.

Zoals Chris Harris van Top Gear verteld niemand buiten Bugatti ooit de topsnelheid gereden. 423 km/h is ontzettend hard maar het zou harden moeten kunnen… De Veyron heeft in het verleden een record gevestigd op 431 km/h en de Koenigsegg Agera RS wist zelfs 447 km/h te halen. Bugatti houdt zijn eigen onbeperkte topsnelheid run tegen, omdat zij naar eigen zeggen nog wachten op de juiste banden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.