[VIDEO] 320 pk in je Hyundai i30N = “Curbstonekussen 2.0”

[VIDEO] 320 pk in je Hyundai i30N = “Curbstonekussen 2.0”

Hyundai heeft met de i30 N een schot in de roos gedaan, want ze komen met bruut geweld de hot-hatch markt op gestormd. Maar 275 pk is een beetje mager voor een hot hatch…

En daarom schroeft het Duitse RaceChip het vermogen op van 275 pk naar 320 paardjes. (Een van) de bruutst klinkende hot hatches van nu heeft dus nu meer vermogen dan een Golf 7R.

Het koppel neemt met nog grotere stappen toe, van iets meer dan 353 Nm naar 524 Nm in een oogwenk. Laat het even bezinken, meer dan 500 Nm aan koppel in een speelgoedautootje, dat moet genieten zijn. Door een nieuwe downpipe krijgt de i30N een nog agressiever geluid en wanneer je na een potje accelereren het gas los laat, pruttelt de Zuid-Koreaan op anabolen alsof de Chili Con Carne van de afgelopen twee dagen zijn weg naar de open lucht zoekt.

En hoe dubbel ook, dat klinkt verdomde lekker, check de video maar! Al met al wordt deze i30N de ‘GTS Black’-editie gedoopt en wij vinden hem die naam wel waard na deze waardevolle upgrades!

Hyundai I30 N

Hyundai I30 N

Hyundai I30 N

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.