VIDEO: 3.000PK Huracan gaat met de snelheid van het licht!

VIDEO: 3.000PK Huracan gaat met de snelheid van het licht!

Met 610pk onder de rechtervoet is een Lamborghini Huracan al geen langzame jongen. Maar voor de heren van het Amerikaanse Underground Racing kan het nooit genoeg zijn. En deze Huracan is daarvan het rijdende bewijs.

Hoe het heel blijft, is voor ons ook nog steeds een raadsel, maar vanaf het moment van dat het gaspedaal ingaat totdat de auto weer stilstaat, zorgt de techniek ervoor dat alles goed gaat. Semislicks speciaal voor het dragracen, een parachute en een capabele chauffeur zorgen ervoor dat deze Huracan binnen 7.546 seconden de kwartmijl af legt. Waarschijnlijk duurde het lezen van de titel nog langer.

Deze Italiaanse krachtpatser knalde met 300 km/u over de lijn en dat is ongekend snel. Zelfs de Rimac Nevera met 1.914pk doet de kwartmijl in 8.58 seconden en 269 km/u.

Dat het aanpakken van je Huracan een prijskaartje heeft, moge duidelijk zijn. Stage 1, waarbij je richting de 900pk gaat, kost je al $59.000 en een stage 3 kietelbeurt brengt je richting de 1.400pk, maar kost je ook $175.000. En dan heb je nog dit project..

Bron: Underground Racing

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.