[VIDEO] 22-jarige denkt met BMW M4 aan politie te ontsnappen

[VIDEO] 22-jarige denkt met BMW M4 aan politie te ontsnappen

De reden om hem in eerste instantie aan te houden, maakt deze achtervolging nog knulliger

Foto: © Law&Crime Network / Screenshot YouTube

Een ‘miscommunicatie’ is misschien niet het juiste woord hier, maar komt wel aardig in de buurt van wat deze BMW-rijder overkwam. Na een poging hem aan de kant te zetten, begint de politie aan een achtervolging op hoge snelheid. Maar dat had eigenlijk voorkomen kunnen worden. We vertellen je waarom.

In de Amerikaanse staat, Georgia, willen agenten een witte BMW M4 (G82) aanspreken op zijn te felle koplampen. De bestuurder denkt echter een flinke boete voor zijn snelheid te krijgen, en trapt het gaspedaal in. Best ironisch, als je bedenkt dat hij eigenlijk pas later snelheidsovertredingen begaat. Had hij maar gewoon even gestopt voor de.

Met 230 km/u door de stad

Een Need for Speed-achtige situatie volgt. Via de dashcam van de patrouillewagen is te zien hoe hij de snelweg met 160 km/u oprijdt. En een paar minuten later vliegt de BMW M4 met ruim 230 km/u door de stad. Even lijkt de performance sedan te ontsnappen aan de eenkoppige politie-eenheid. Maar de 510 pk kan de BMW-rijder niet uit de penarie halen.

Vooral wanneer twee andere lokale agenten zich aan de achtervolging voegen. We zien de BMW-rijder nog met ambitieus bochtenwerk een zijweg induiken, maar dat gaat minder makkelijk dan gedacht. De M4 draait een rondje, waarna de agenten hem kunnen inklemmen. In een woordenwisseling na zijn arrestatie, vertelt de bestuurder dat hij ‘in paniek maar besloot te vluchten’.

De achtervolging van de M4

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!