[VIDEO] 2018 Lister Thunder: De Jaguar F-Type SVR, maar dan op steroïden

[VIDEO] 2018 Lister Thunder: De Jaguar F-Type SVR, maar dan op steroïden

De Jaguar F-Type is op zichzelf al een magische auto om te zien, maar het SVR-pakket maakt het feest compleet. Dan heb je naast de looks ook het vermogen en het geluid wat je verwacht. Maar dat vermogen, dat kan beter! 

Inderdaad, 575 pk uit een 5 liter motor, dat kan beter Jaguar! Met de Jaguar XE SV Project 8 heeft de SVO-afdeling al laten zien dat ze daadwerkelijk een circuitmonster kunnen bouwen, maar de F-type mocht nog niet langskomen voor een kuurtje. En daarom zijn we blij met een bedrijf als Lister, die voor het eerst in 25 jaar weer een moderne wagen voor de openbare weg gebouwd heeft.

We zullen je de geschiedenis van Lister besparen, laten we het maar meteen over het echte werk hebben. Het bedrijf houd van kietelen, motoren wel te verstaan en dat zorgt ervoor dat de SVR ‘een scoopje erbij!?’ heeft gekregen voor wat extra vermogen. Het resultaat? 666 peekaa’s die losgelaten worden op de vier wielen en een topsnelheid die ‘boven de 320 kilometer per uur’ ligt. Dat laatste is niets nieuws, want de originele F-Type SVR klappert ook door tot de 322 kilometer per uur. Maar die 91 pk extra maakt dat de auto met een nog grotere rotvaart naar de 100 schiet. Binnen iets meer dan 3 seconden om precies te zijn, in tegenstelling tot 3,7 seconden wanneer je een €206.000,- kostende SVR bij de Jaguar dealer wegkaapt.

Hoeveel er gebouwd worden? Weinig. 99 om precies te zijn en de prijs is in de UK £139,950, waar een normale SVR van jou kan zijn voor £113,000. Dat verschil is omgerekend in euro’s iets meer dan €30.000,- dus met Rutte-regeltjes inbegrepen kan de Lister Thunder op Nederlands kenteken van jou zijn voor een bedrag in de regionen van €250.000,-. Maar dan heb je wel een F-Type SVR die anabolen geslikt heeft, heel wat lichter is door onder andere een carbon motorkap en hele dikke sportstoelen met Nappa leder. En dat is nog niet eens alles, maar geloof ons als we je vertellen dat Lister er een echte rijdersauto van maakt!

Lawrence Whittaker, degene die Lister Motor Company nieuw leven in wil en gaat blazen, geeft aan dat hij net als Brabus bij AMG en Alpina bij BMW, de huistuner van Jaguar wil worden en voertuigen op maat wil gaan maken. De eerste stap in de goede richting is in ieder geval gezet. 

Lister Thunder

Lister Thunder

Lister Thunder

Lister Thunder

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.