[VIDEO] 2000+ PK sterke Golf 3 VR6!

[VIDEO] 2000+ PK sterke Golf 3 VR6!

Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om de motor van je auto te tunen: een chip op maat, een turbo of een supercharger. Vermogens van 400 pk zijn geen uitzondering. ‘That’s cute‘ is alles wat we kunnen zeggen als je het vergelijkt met deze Golf 3 VR6.

Of moeten we zeggen: Een Golf 3 VR6+VR6? Dat lijkt ons een betere omschrijving van deze Golf 3 VR12, zoals de badge zegt. In het vooronder vinden we een VR6-motor, maar ook achter de voorstoelen is het feest met een VR6 motor! En je raadt het al, de 174 pk die de VR6 af-fabriek meekrijgt, is allang niet meer. We kunnen je een optielijst geven waar je bang van wordt, maar houdt het erop dat deze motoren stage 3 getuned zijn en dus serieuze power genereren in deze Hulk. De turbo’s zijn wel een mooie om te benoemen, dit zijn namelijk Garrett Gen2 GTX3584RS turbo’s. Wanneer je ze niet zou kennen, zou je denken dat je te maken hebt met een turbo met een eigen postcode.

Op een postcode wordt post bezorgd en bezorgen, dat kan deze anabolenbak wel: Wanneer je het gaspedaal intrapt, wordt in totaal meer dan 2.000 pk losgelaten op het zwaar aangepaste differentieel. Deze wagen rijdt lage 9-seconden runs op de kwart mijl. En het mooie is, de auto staat nog gewoon op kenteken ook. Dat moet haast wel iedere zondag supercars pesten zijn! En ja, sta je dan met je Golf 7 GTI met JD-chipje..

Golf 3 VR6

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.