[VIDEO] 200+ km/h op een grasmaaier!

[VIDEO] 200+ km/h op een grasmaaier!

Ben je een liefhebber van motoren, Honda en gras maaien, dan moet je nu zeker verder lezen!

Want Honda komt met een grasmaaier op de proppen waarmee je binnen een minuut een heel het voetbalveld van de plaatselijke club met de grond gelijk kunt maken. Ja, echt.

In 2014 heeft Honda al eens een ‘Mean Mower’ gebouwd. En dat was al een serieuze rakker, maar nu komt Honda met een nieuwe grasmaaier die de 240 kilometer per uur moet kunnen passeren, toepasselijk ‘Mean Mower 2.0’. De motor? een 999cc- viercilinder motor die je normaal vindt in het chassis van een Fireblade. Wat ie kan? 190pk produceren bij 13.000 toeren. Doordat de engineers verdomd goed hun best hebben gedaan, produceert deze grasmaaier 1.000 pk per 1.000 kg.

Ja, echt. De koppeling van de Fireblade is overgenomen en samen met een zesbak verzorgen zij het roeren door alle versnellingen en de body komt van een standaard Honda F 1511 grasmaaier. Om even terug te komen op de serieusheid van dit project, in de eerste versnelling moet je de 145 kilometer per uur aan kunnen tikken. Het is oppassen dat je niet opstijgt!

En wie denkt ‘Dit is een promotiestunt’, nee, dat is het niet! Dit wordt een volledig functionerende grasmaaier! Dus, wil jij de achtertuin maaien? Kan. Met half gas. Wil jij de golfbaan maaien? Geen probleem! Druk op ‘Engine start’ en pak dat Sparco-stuur met beide handen vast en gaan met die banaan! Ook aan de remmerij is gedacht, aan de voorzijde verzorgt door remklauwen met vier zuigers en aan de achterzijde door remklauwen met zes zuigers. Racebandjes erop en het project is compleet. Hovenieren wordt ineens weer leuk!

Nu is het wachten op de recordpoging om de 240 kilometer per uur te halen. Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte!

Honda grasmaaier

Honda grasmaaier

Honda grasmaaier

Honda grasmaaier

Honda grasmaaier

Honda grasmaaier

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.