Nieuws

[Video] 1400 pk Agera R & Aventador mogen buiten spelen

Koenigsegg Agera R & Lamborghini Aventador

Onlangs bracht bekende autospotter Marchettino een bezoek aan Luxury Custom in Zwitserland voor het maken van een aantal leuke video’s. In de video’s zien we onder andere een Lamborghini Aventador die wij kennen van Monaco, aldaar zorgde hij al voor het nodige spektakel. Maar om die auto te overtreffen hebben ze er voor de video nog een Koenigsegg Agera R bij gepakt.

De Lamborghini Aventador is niet geheel standaard zoals je ziet, zijn volledige naam luidt Lamborghini DMC Aventador LP900-4 Molto Veloce. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze 900 pk een andere bumpertjes rondom en een open uitlaatsysteem.

Maar de Koenigsegg is natuurlijk veel interessanter! Het betreft een Koenigsegg Agera R met een twin turbo 5.0 liter V8 onder de kap welke standaard al zo’n 1140 pk levert. Maar deze Agera R is niet meer standaard; de motor is een beetje aangepast en de turbo’s zijn vervangen door grotere turbo’s waardoor het vermogen nu op 1400 pk ligt. Dat is meer dan de Koenigsegg One:1! Verder is het geluid ontzettend verslavend dus ik houd jullie niet langer op; veel kijkplezier!

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.