[Video] Vettel blaast met Ferrari FXX K over Fiorano

[Video] Vettel blaast met Ferrari FXX K over Fiorano

“Mamma mia! It goes like a rocket!”

Voor een photoshoot voor het volgende nummer van The Official Ferrari Magazine kroop Sebastian Vettel achter het stuur van de Ferrari FXX K. Ferrari engineer Marco Fainello en testrijder Raffaele de Simone lieten weten dat Vettel, ondanks dat het zijn eerste keer in de FXX K was, zich er snel thuis in voelde en al snel reed hij op de limiet. Uiteraard is hier een schitterende video van gemaakt waarin overduidelijk wordt dat Vettel de FXX K wel een prima auto vindt!

De viervoudige wereldkampioen in de Formule 1 zal het komende Formule 1 World Championship seizoen rijden met de Ferrari SF15-T; de nieuwe F1 bolide van Ferrari die eind vorige maand werd onthuld.

Sebastian Vettel Ferrari FXX K

Sebastian Vettel Ferrari FXX K

Ferrari FXX K
Met een gecombineerd vermogen van 1.050 pk heeft hij 87 pk meer dan de Ferrari LaFerrari en 50 pk meer dan McLarens circuit-speeltje, de P1 GTR. Dit vermogen komt van de 6.3-liter V12 motor in samenwerking met een elektromotor en zorgt bovendien voor een maximaal koppel van 900 Nm!

De verbrandingsmotor is ingrijpend gereviseerd voor het gebruik op het circuit met onder andere nieuwe nokkenassen en herontworpen inlaatspruitstukken. Ook zijn de dempers uit het uitlaatsysteem verwijderd waardoor de FXX K zal janken als geen ander. Hoewel er geen 0 tot 100 km/h tijd is vrijgegeven door Ferrari, zal het extra vermogen in combinatie met de Pirelli P-Zero slicks en sensoren die allerlei belangrijke zaken meten, ervoor zorgen dat hij ongetwijfeld sneller op de 100 km/h zit dan de standaard LaFerrari die vanuit stilstand na 2,9 seconden de 100 km/h haalt.

Het bekende Manettino knopje op het stuur kent 4 KERS-standen: Qualify, for maximum performance within a limited number of laps. Long Run to optimise performance consistency. Manual Boost for instant maximum torque delivery. Fast Charge, for a fast recharge of the car’s battery.

Sebastian Vettel Ferrari FXX K

Sebastian Vettel beantwoordt vragen vanuit de FXX K
Eerder deze maand toonde Ferrari ook al onderstaande van Sebasitan Vettel in de Ferrari FXX K. Al rijdend werden hem een aantal vragen voorgeschoteld zoals “What name will you choose for your new 2015 Ferrari F1?” en ook “How did you feel when you first realized you were going to race for Ferrari?”.

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen hoor je in de video hieronder!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.