Verzekeren als je een hart voor auto’s hebt

Verzekeren als je een hart voor auto’s hebt

Bij Hart voor Auto’s mogen we in de mooiste nieuwe auto’s rijden. We testen nieuwe features, snufjes en verbeterde technische hoofdstandjes. Maar het belangrijkste blijft de rijervaring. Helaas zijn de Lamborghini’s niet voor iedereen weggelegd, dus heb je uiteindelijk vaker een auto die je veilig van A naar B brengt. En daarbij hoort een goede autoverzekering.

Het kiezen van een autoverzekering
Of je nu net een nieuwe auto hebt gekocht, een occasion wilt aanschaffen of al tijden in dezelfde auto rijdt: het is goed om na te gaan welke autoverzekering bij je situatie past. Het kan zijn dat je al jaren niet hebt omgekeken naar je verzekering en misschien te veel betaalt. Omdat de dekking bijvoorbeeld niet meer past bij de huidige waarde van je auto. Kijk daarom regelmatig naar je autoverzekering om eventueel te veranderen verzeker je auto altijd met een dekking die aansluit bij jouw situatie en auto.

Verschillende autodekkingen
Je bent verplicht tot het afsluiten van een autoverzekering. Maar je bent vrij om te kiezen uit de verschillende dekkingen. Je hebt de keuze uit een allrisk, WA Extra of WA autoverzekering. Met WA ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen, met WA Extra ook voor o.a. brand-, ruit- en diefstalschade en met allrisk vergoedt de verzekering de autoschade ongeacht de oorzaak. Omdat je met allrisk voor ieder soort autoschade bent gedekt, is de premie bij deze autoverzekering hoger dan bij een WA autoverzekering. Wel kun je met inzet van je opgebouwde schadevrije jaren veel korting krijgen op je premie. Welke autoverzekering je het beste kunt afsluiten, is afhankelijk van verschillende factoren en bepaal je zelf.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.