Verzamel ze allemaal! 26 BMW M-modellen op de markt in 2020

Verzamel ze allemaal! 26 BMW M-modellen op de markt in 2020

BMW M5 Safety Car

BMW weet de gemoederen goed bezig te houden! Na de introductie van de nieuwe i8 Roadster en de M5 Touring, komen ze met het nieuws dat ze in 2020 26 verschillende M-modellen op de markt willen hebben. En dat is pas het begin…

Want BMW heeft een hoop cijfertjes in hun hoofd wat betreft doelstellingen voor het kalenderjaar 2020. De 26 M-modellen betreffen er 11 uit de M-divisie en nog eens 15 uit de M-Performance stal. En al deze modellen te samen moeten er voor gaan zorgen dat er per jaar 100.000 BMW M’s de fabriek uit gaan rollen.

Een groot deel van de modellen is jullie natuurlijk al bekend. Van de 11 M-modellen kennen we de M3, M4 (coupe en cabrio), M5 (sedan en Touring) , de X4M en de X5M. Maar daar komen de X3M en 2 versies van de M8 bij. En dan is er nog niet eens duidelijkheid over de M2 Competition!

Maar we horen jullie al denken ‘Dan missen er toch een aantal?’ Nou, wij ook! Waar is de Z4 M of de M6? BMW laat er niets over los, dus wij zitten met dezelfde vraagtekens.

Uiteindelijk wordt ook de M-Performance divisie uitgebreid. Een bijna net zo snelle auto, met dezelfde beleving, maar bij deze auto’s is een minder grote portemonnee gemoeid. Deze worden, helaas, voorzien van een 2-liter turbo motor, met minimaal 300 pk. De X1, X2, 1-serie cabrio en coupe kunnen als M-performance uitgevoerd worden, evenals de al bekende 3-serie, X5 en X7.

Welke is jouw favoriet?

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.