Verstappen woest na incident met Hamilton!

Verstappen woest na incident met Hamilton!

Nederland hield zijn hart vast tijdens de race van zondag 18 juli, vlak nadat Lewis Hamilton een “collision caused” op onze Nederlandse trots…

Sinds het formule 1 seizoen begonnen is, is het een en al strijd tussen de twee leidende namen. Vanaf race een blijkt dat de Red Bull van Verstappen dit jaar wel erg goed presteert met de Hollander erin, na een aantal opeenvolgende zeges is het gat richting het kampioenschap dan ook aanzienlijk vergroot.

Tijdends de race op Silverstone komt daar echter een pijnlijke verandering in, na één ronde geracet te hebben moet Verstappen een pijnlijke crash voor lief zien te nemen. Veel lijkt onduidelijk, maar al gauw komt de conclusie dat Lewis Hamilton een levensgevaarlijke fout heeft gemaakt en heeft gespeeld met het welzijn van Verstappen. Omdat de situatie dusdanig lastig uit te leggen is hebben we de video hier voor je gelinkt om zo de zware crash met eigen ogen te zien.

Na een groot aantal grondige tests en een bezoek aan het ziekenhuis zijn de laatste worden over de levensgevaarlijke actie echter nog niet gesproken. Zo laat Verstappen weten in orde te zijn na de crash met 51G krachten (14G kan dodelijk zijn). Maar zegt hij ook; “Uiteraard ben ik erg teleurgesteld om op deze manier eruit gehaald te worden. De gegeven straf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan de gevaarlijke zet die Lewis op het circuit maakte”

Aan het einde weet de Britse coureur als eerste over de streep te komen en weet daarmee de 10 seconden durende penalty die hem was opgegeven, te verwaarlozen. Onder luid gejuich werd Lewis ontvangen op het podium, waar Verstappen het volgende over had te zeggen; “Het kijken naar de vieringen na de race terwijl je nog in het ziekenhuis ligt, is respectloos en onsportief gedrag, maar we gaan verder”.

Na het heftige incident en het niet finishen van Max Verstappen is het gat in het kampioenschap ook flink kleiner geworden, de twee rivalen liggen nog maar 8 punten bij elkaar vandaan. Verstappen zal in Hongarije dan ook weer extra inspanning moeten verrichten om wat meer comfort en rust te creëren voor de felbegeerde kampioenstitel.

De race zal op zondag 1 Augustus om 15:00 te zien zijn…

Thomas Heule