Verstappen krijgt dit jaar drie nieuwe auto’s!

Verstappen krijgt dit jaar drie nieuwe auto’s!

Dat Formule 1 coureurs veel verdienen, hebben we laatst kunnen zien. Een leuke bijkomstigheid van het zijn van een Formule 1 coureur is gratis spullen van sponsoren. Voor Max Verstappen wordt het nog leuker, Aston Martin is namelijk sponsor van Red Bull Racing.

Momenteel rijdt Verstappen in een Aston Martin DB11, geen misselijke wagen. Echter mag hij hem binnenkort omruilen voor een andere, zo vertelt hij aan TopGear. Dit betreft de nieuwe Aston Martin Vantage. Met zijn 4 liter V8 die ruim 500 PK en 685 Nm koppel knalt ‘ie in 3.6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, met een topsnelheid van 314 kilometer per uur.

Superlang zal Verstappen er niet van genieten. Later dit jaar zal hij hem moeten inruilen voor een gloednieuwe DBS Superleggera. Geen V8 meer, maar een V12. 725 PK en 900 Nm koppel is waar deze auto over beschikt, en sprint van 0 naar 100 in slechts 3.4 seconden. De topsnelheid bedraagt dik 340 kilometer per uur.

Een derde auto die Verstappen in ontvangst zal nemen is de Aston Martin Valkyrie. Een superdikke hypercar met ruim 1100 PK, terwijl het gewicht net over de 1000 kg is. Met zijn 6.5 liter V12 zonder turbo’s en een 7-traps automaat sprint de Valkyrie in slechts 2.5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur! De Valkyrie krijgt Max trouwens als extraatje, hij mag de bijna 3 miljoen euro kostende auto houden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.