Vers van de pers: Hyundai Velostar N!

Vers van de pers: Hyundai Velostar N!

Hyundai Velostar N

En die ‘N’ is geen typefout. Nee, met de introductie van de nieuwe Velostar is ook maar meteen de allersnelste versie gepresenteerd. En met de i30 N die nog vers in ons geheugen staat, weten we dat ook de Velostar N voor vuurwerk gaat zorgen!

We kunnen nu een hoop gaan vertellen over alle beschikbare motoren, maar laten we meteen doorgaan naar het echte vuurwerk, de Velostar met als toevoeging de 14e letter uit het alfabet. Misschien is er wel bewust voor gekozen, want dit is geen dertien in een dozijn-sportauto. De 2-liter motor uit de i30N is als basis gebruikt voor de Velostar N, maar levert die in de i30 250 pk, bij de Velostar hebben de engineers er nog een schepje bovenop gedaan. Nu persen ze 270 pk en 353 Nm koppel uit de met regelbare kleppen bedeelde uitlaatlijn.

Hyundai belooft met de Velostar N een besturing van formaatje ‘messcherp’, een veel directere respons op het gaspedaal en de handgeschakelde zesbak met korte verhoudingen moet het kippenvel op je armen brengen. De eerder genoemde uitlaatlijn helpt een handje mee. Een sperdifferentieel om de beleving te maximaliseren en een setje remgarantie van voor 330mm en 300mm groot. Een streling voor het oog, zo’n mooi gevuld wiel en nog functioneel ook!

Over oogstrelend gesproken: zichtbaar carbon, standaard 18 inch lichtmetaal (of optioneel 19 inch lichtmetaal) en de exterieur-kleuren Ultra Black, Chalk White, Racing Red en onze favoriet, het N-exclusieve Performance Blue maken de Koreaanse sportwagen een genot om naar te kijken. En de Velostar N is niet bang voor de concurrentie. Het lijkt ons een mooie auto in het rijtje van de Golf GTI en de Ford Focus ST bijvoorbeeld. Wat betreft vermogen legt de N het namelijk af tegen de Golf R, Civic Type R en Focus RS en dat is niet wat deze auto verdient.

In het interieur wordt je in de watten gelegd zoals dat alleen bij de N-variant van Hyundai kan: speciale kuipstoelen, een sportstuur, een speciale versnellingspook en een sportief instrumentenpaneel. Een heads-up display waarop je snelheid, navigatie of gewoon de titel van je MP3’tje dat op dat moment speelt, kunt zien, is ook zeker het aankruisen op de optielijst waard!

Nu is het alleen nog wachten wanneer de Velostar N naar Nederland komt…

Hyundai Velostar N

Hyundai Velostar N

Hyundai Velostar N

Hyundai Velostar N

Hyundai Velostar N

Hyundai Velostar N

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.