Vers van de pers: GR Corolla met handbak komt eraan!

Vers van de pers: GR Corolla met handbak komt eraan!

Autobouwers houden ervan om geruchten te verspreiden over hun nieuwste automobielen en ook Toyota doet daar aan mee. Een halfbakken bevestiging hebben we al gehad, maar na het zien van deze video weten we het zeker: de GR Corolla komt!

De hoofdrolspelers in de video zijn de GR Yaris en GR86, maar als je goed oplet, zie je in een oogwenk een auto voorbij komen met de neus van de Corolla en daarna 3 pedalen op een rij. En dan lees je de caption van de video ‘You have to be quick to catch it’ en toen we die connectie maakten, hielden we het niet meer!

Hij komt, met handbak!

Wij gaan er vanuit dat de GR Corolla eenzelfde motor krijgt als de GR86 en de GR Yaris en dan betekent een 1.6 liter 3-cilinder met 272pk. En de auto zal naar alle waarschijnlijkheid de aandrijving op 4 wielen krijgen.

De nieuwe GR Corolla zal waarschijnlijk voorzien van een handbak, aangezien we ook een shot zien met drie pedalen, alhoewel dat ook de pedalen kunnen zijn van de GR 86 (of GR Yaris). De GR Corolla zal voorzien worden van dezelfde 1.6 liter driecilinder uit de GR Yaris. In dit geval zal deze goed zijn voor precies 200 kW / 272 pk, maar stiekem hopen we op meer dan 300pk. Gezien het feit dat de naam ‘GR Four’ diverse malen is gevallen, gokken we op een vierwielaandrijving.

Wat wordt de prijs?

Op dit moment worden er nog nergens prijzen gecommuniceerd. Het enige wat we weten, is dat hij goedkoper zal worden dan de GR Yaris. Maar, ook dan weet je nog niks. Dus, nog even wachten!

Bron: ToyotaUSA

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.