Verrassend, AC Schnitzer sleutelt ook aan BMW Z4!

Verrassend, AC Schnitzer sleutelt ook aan BMW Z4!

Gisteren hadden we het over AC Schnitzer die de nieuwe Toyota Supra onder handen had genomen. Onderhuids is dat min of meer een BMW en dan is het ook niet gek dat de tuner hetzelfde pakket aanbiedt voor de BMW Z4.

De 3,0-liter zes-in-lijn onder de kap van de Z4 M40i stuurt 340 pk en 500 Nm naar de achterwielen. Net als bij de Supra kan AC Schnitzer er 60 pk en 100 Nm koppel bij opgooien en komt het totaal op 400 pk en 600 Nm aan maximale trekkracht. Met die vermogensstijging moet het sprintje van 0 naar 100 km/h in minder dan 4,6 seconden te doen zijn. De tuner zegt dat er voor de 30i- en 20i-versies van de BMW Z4 eveneens pakketten beschikbaar komt om het vermogen van respectievelijk 197 pk en 258 pk op te krikken.

Om het extra vermogen te matchen met de looks, heeft AC Schnitzer een iets agressievere bodykit ontwikkeld, inclusief een front splitter en een tweedelige achterspoiler. De BMW Z4 ontvangt daarnaast nieuwe side skirts en ventilatieopeningen in de motorkap, terwijl de standaard wielen worden vervangen door 20-inch exemplaren die verkrijgbaar zijn in twee verschillende ontwerpen. Je kunt de look compleet maken met een verlagingsset die de cabriolet zo’n 25 mm dichter op de weg legt.

In Nederland is de nieuwe BMW Z4 Roadster te bestellen vanaf €52.214,-. Wat de aanpassingen van AC Schnitzer moeten kosten is bij ons niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.