Verhoogde Porsche 911 beklimt actieve vulkaan in Zuid-Amerika

Verhoogde Porsche 911 beklimt actieve vulkaan in Zuid-Amerika

En dat doet de Duitse autofabrikant ook meteen op de hoogste van Zuid-Amerika.

Want wat doe je als je keer op keer verkooprecords breekt in de ‘sportwagen categorie’, en op het circuit blijft verbazen met een nieuw GT3-model? Nou, dan ga je ergens anders sensatie zoeken. En Porsche denkt zichzelf uit te dagen met een vulkaan.

De vulkaan in kwestie is de Ojos del Salado in Chili. Het blijkt de hoogste (actieve!) vulkaan te zijn in de wereld. Ze klommen meer dan 6 kilometer (6.007 meter) naar boven met temperaturen van -30 graden. Hopelijk stond de stoelverwarming op de hoogste stand.

Natuurlijk deden ze dit niet met de 911 GT3RS of hun nieuwe 718 Cayman GT4RS. Nee, het doel was om deze vulkaan te beklimmen met het succesmodel; de Porsche 911.

Romain Dumas nam het voortouw in deze expeditie. Als je ooit de recordpogingen met de Volkswagen ID-R hebt bekeken, zul je zijn naam vast herkennen.

Porsche 911 op stelten

Technici van Porsche hebben twee 911’s omhoog geduwd, waardoor er met behulp van portaalassen 35 centimeter bodemspeling gecreëerd is. Dit heeft ook ruimte geboden voor flinke ‘off-road’ banden.

Van binnen is de verhoogde Porsche 911 minimalistisch; het interieur bestaat uit twee koolstofvezel racestoelen, een rolkooi én zespuntsgordels om tijdens de klim niet naar de achterbank te kunnen rollen.

Is de 911 nog te herkennen dan? Amper! De 3.0 zescilinder boxermotor werd rechtstreeks uit de Carrera 4S gepakt en levert zo’n 450 pk en 550 Nm. De bergbeklimming bleef gelukkig wel uitdagend voor Porsche door de geliefde handbak met zeven versnellingen. 

Porsche geeft ons een voorproefje van de Safari

Maar waarom doet Porsche dit nou echt? Het lijkt erop dat ze ons willen voorbereiden op een offroad-911. Er gaan al langer geruchten rond over de komst van de Porsche Safari (via DPCcars). Tuners als RUF gaven ons al eerder een idee van deze verhoogde Porsche 911.

Het zogenoemde ‘Overlanding‘ is een trend in met name de VS. Iedereen wilt plotseling hun auto verhogen om zandpaden te bestormen.

Porsche heeft dit ook opgemerkt, en zal naar verwachting hun 911 ‘Safari’ na de facelift van het model op de markt willen brengen.

Bron: © Porsche Newsroom

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.