Vergeten uitvoering van de Aventador duikt op in Nederland

Vergeten uitvoering van de Aventador duikt op in Nederland

Het enige model van deze speciale Aventador kan nu van jou zijn

Sinds de introductie van de Aventador zijn er aardig wat uitvoeringen geproduceerd door de Italiaanse autofabrikant. Maar nu weten we het zeker: de Aventador Ultimae luidt het einde van een tijdperk in. We hebben in totaal vijf versies voorbij zien komen; de Aventador LP700-4, de Aventador LP750-4 SV, de Aventador LP740-4 S, de Aventador LP770-4 SVJ en tot slot de Aventador LP780-4 Ultimae.

50-jaar Lamborghini

Maar één versie uit deze serie Lamborghini’s heeft zich nog weinig laten zien: de LP720-4 50º Anniversario. Gek genoeg was dit wel één van de eerste met de Aventador-naam. Deze zeer gelimiteerde uitvoering werd al in 2013 geïntroduceerd ter ere van het 50-jarig bestaan van Lamborghini.

Deze Anniversario mag zich exclusiever noemen dan alle eerder genoemde versies. Slechts 200 stuks hebben de fabriek verlaten, waarvan 100 als Coupé en 100 als Roadster.

Balans tussen bruut en chic

Vaak wordt een jubileum gevierd met een bijzonder kleurtje of speciaal logo, maar de Italiaanse autofabrikant deed gelukkig wat moeite. De LP720-4 50º Anniversario beschikt over meer vermogen én aangepaste aerodynamica – specifiek voor dit model.

Toen de 50º Anniversario geïntroduceerd werd, was het de snelste variant van de Aventador. De 6.5-liter V12 produceert ruim 720 pk, en maakt het exclusieve model net iets sneller dan het 700 pk sterke ‘standaard’ model. Alleen de SV is met zijn 750 pk krachtiger dan beide modellen, maar het ‘Super Veloce‘ model was op dat moment nog niet uit.

Om zich te onderscheiden in de Aventador line-up, kreeg de 50º Anniversario een aggresiever uiterlijk met unieke voor- en achterbumpers. Dit specifieke model is uitgevoerd in een prachtig Bianco Opalis (wit). Het model balanceert daardoor tussen bruut en chic.

50º Anniversario duikt op bij een Nederlandse garage

Van deze speciale roadster-uitvoering is er destijds maar één richting Nederland gekomen, en die staat nu dus te wachten op een nieuwe eigenaar. De Aventador werd in 2014 op Nederlands kenteken gezet, maar heeft sindsdien weinig actie beleeft. Er staat namelijk maar 3.981 kilometer op de teller.

En natuurlijk zien we dat terug in de vraagprijs voor de Lamborghini. De garage vraagt maar liefst 695.740 euro voor de 50º Anniversario.

Bron: © Maasdijk Automotive

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.