Verander je McLaren 720S in een Senna GTR met deze bodykit!

Verander je McLaren 720S in een Senna GTR met deze bodykit!

Soms heb je van die mensen die gewoon willen doen alsof, daarvoor heb je bijvoorbeeld een bizarre bodykit als deze. Laten we het zo zeggen, hij is in ieder geval uniek…

Stel je voor dat je de een procent bent. Toen de McLaren 720S in 2017 werd gelanceerd, legde je meteen je geld neer om er een te kopen, denkend dat dit het beste was dat je op dat moment van de Britse automaker kunt krijgen, om er vervolgens achter te komen dat een jaar later de McLaren Senna zou komen. Dat is klote, toch?

Dat was waarschijnlijk een probleem dat nooit heeft bestaan, of misschien wel bestond, maar hoe dan ook, Darwinpro heeft een oplossing voor degenen die geen Senna of de hardcore track only Senna GTR in handen konden krijgen.

Darwinpro, gespecialiseerd in aftermarket bodykits voor supercars, wil dat 720S bezitters in zijn nieuwste release een voorproefje krijgen van het circuit speelgoed van ruim een miljoen dollar. De set bodykits, waaronder een voorbumper, sideskirts en een achterdiffusor, is geïnspireerd op de Senna GTR. De kits zijn natuurlijk gemaakt van carbon fiber, dus ze zijn niet bepaald goedkoop, niet dat het ertoe doet voor de een procent?

De stickerprijs voor het bodykit pakket is $18.550, ruim €15.000 tegen de huidige koersen, maar Darwinpro zei dat deze prijs alleen gebaseerd is op de artikelen die op voorraad zijn. Het bedrijf neemt contact met de klant op zodra de bestelling is geplaatst om de verzendgegevens en de prijzen te bevestigen.

Als je het echter hebt bestelt, merk je dat de massieve achtervleugel van de Senna GTR geen deel uit van het pakket. Dat komt omdat je het apart van Darwinpro moet kopen. Het is verkrijgbaar in twee typen: de Senna GTR-stijl koolstofvezel koffervleugel kost $ 6.875 (€5.651), terwijl dezelfde vleugel maar met zijkappen verkrijgbaar is voor $ 9.375 (€7.706).

Voor de één procent is één probleem opgelost, denken we. Voor ons “gewone stervelingen” kunnen we altijd een Senna GTR Lego Technic kopen die we in onze garage kunnen neerzetten. Zo heeft ieder z’n ding.

Thomas Heule