Vanaf nu extra opletten op A28 Amersfoort!

Vanaf nu extra opletten op A28 Amersfoort!

Als je over de A28 rijdt langs Amersfoort, heb je ze (hopelijk) wel gezien: de matrixborden. Het kan gebeuren dat er een rijstrook afgesloten wordt, door middel van een rood kruis. Toch negeren sommigen dat.

Maar dat kun je beter niet meer doen. Niet alleen kan het heel gevaarlijk zijn, vanaf volgende week gaat Rijkswaterstaat een proef uitvoeren met camera’s die gericht staan op de matrixborden en op de weg. Wanneer je onder een rood kruis rijdt, registreert de camera je kenteken en wordt er een filmpje gemaakt. Vervolgens wordt dit uitgelezen door een weginspecteur van Rijkswaterstaat, die bevoegd is om bekeuringen uit te schrijven.

De boete voor het negeren van een rood kruis bedraagt 240 euro, geen mals bedrag. Het gaat tenslotte om de veiligheid van iedereen op de weg, een rijstrook wordt niet zomaar afgesloten. Vanaf 27 mei tot en met 1 juli zal de camera actief zijn en wordt deze uitgelezen. Na de zomer wordt gekeken of de camera op meer plekken kan worden ingezet.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.