Vanaf 2022 snelheidsbegrenzing verplicht volgens EU?

Vanaf 2022 snelheidsbegrenzing verplicht volgens EU?

Tijdens het autorijden rij je vaak al snel te hard, en soms heb je dat niet door. Als het aan de EU ligt worden daarom vanaf 2022 alle nieuwe auto’s verplicht uitgerust met een actieve snelheidsbegrenzer.

Het is nog niet gegarandeerd dat dit gaat gebeuren, maar er is een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat alle nieuwe auto’s vanaf 2022 een actieve snelheidsbegrenzer moeten bezitten. Dit systeem zal de ‘Intelligent Speed Assist’ gaan heten en kan naar schatting het aantal verkeersdoden met 20% kunnen verminderen. Binnen 15 jaar zal het zo’n 25.000 verkeersdoden moeten voorkomen.

Het systeem zal met GPS werken. Een soortgelijk systeem is al aanwezig op veel nieuwe auto’s, alleen geeft deze alleen een waarschuwing en grijpt ‘ie niet in, maar volgens een groep parlementariërs moet dit gaan veranderen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.