Van deze Bugatti Chiron worden er slechts 20 gemaakt

Van deze Bugatti Chiron worden er slechts 20 gemaakt

De Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel viert het succes van het merk in de vliegtuigindustrie en de racerij aan het begin van de 20e eeuw. Bugatti maakt een beperkte oplage van 20 auto’s die elk voor €2.880.000,- worden verkocht. Dat bedrag is uiteraard exclusief Nederlandse belastingen.

De Chiron Sport Les Légendes du Ciel draagt een matgrijze carrosserie in een kleur die Bugatti Gris Serpent noemt, met een brede, glanzend witte streep over de hele lengte van de auto. De blauwe, witte en rode kleuren van de Franse vlag verschijnen op de dorpels net achter de voorste wielkasten. De hoefijzervormige omlijsting van de grille heeft een glanzend zwarte afwerking en grille zelfs bestaat uit lasergesneden aluminium lamellen.

Het logo van een vliegtuigmotor met propeller komt overal in het exterieur en interieur voor. Je kunt het onder andere zien op de wielkasten, de hoofdsteunen en op een aluminium gedeelte van de middenconsole. Bij het betreden van deze speciale editie tonen de instaplichten van het model het speciale logo van het model op de grond. Hetzelfde embleem staat op de dorpels van geborsteld aluminium. Het interieur is bekleed met leer in Gaucho lichtbruin met aluminium afwerking. Op de deurpanelen staat de schets van een Nieuport 17-vliegtuig dat racet met een Bugatti Type 13. Als opties kunnen kopers comfortstoelen en het Sky View-dak met twee panelen bestellen.

De aandrijflijn komt rechtstreeks uit de Chiron Sport. De 8,0-liter W16 heeft dus een vermogen van 1500 pk en 1600 Nm koppel. Bugatti begint binnenkort met de productie van de Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel, die minstens €2,8 miljoen exclusief belastingen gaat kosten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.