Valentino Rossi racet komend seizoen met deze BMW M4 GT3

Valentino Rossi racet komend seizoen met deze BMW M4 GT3

De voormalig motorcoureur gaat weer van twee naar vier wielen

Volgend jaar gaat Valentino Rossi van twee naar vier wielen. En dat is niet voor het eerst. De 43-jarige voormalig motorcoureur stapte in 2004 namelijk in de Ferrari F2004, de F1-auto van Michael Schumacher. Op het testcircuit van Ferrari zelf kwam hij ook maar 0,7 seconden achter de tijd van de Duitse F1-legende. En toen was hij nog actief in de motorsport.

Dat is nu anders. Maar waar hij eerder nog voor Audi reed, gaat hij het nu proberen bij BMW. Voor de Duitse autofabrikant racet hij in de Fanatec GT World Challenge Europe. Ook zal hij met het BMW M Team WRT deelnemen aan de 12 Uur van Bathurst. Hier heeft hij Augusto Farfus (Brazilië) en Maxime Martin (België) als teamgenoten.

‘Ik ben erg trots om een officiële BMW-fabriekscoureur te worden en het is een geweldige kans’

Valentino Rossi

Valentino Rossi start zijn avontuur bij BMW

De Italiaan vertelt waarom hij het in de GT-klasse wil proberen: ‘Ik heb al twee keer de kans gehad om de BMW M4 GT3 te testen en het gevoel in de auto is erg goed. Ik denk dat we komend seizoen competitief kunnen zijn. Ik heb nog veel te leren en te verbeteren, maar ik hoop dat ik er zo snel mogelijk klaar voor ben om te vechten tijdens de raceweekenden.’

‘Vale’, een bijnaam van de motorcoureur, reed in 2021 al zijn eerste rondjes voor het WRT-team van BMW. ‘Ik kan goed met ze omgaan en ik ben blij dat het WRT-team heeft gekozen voor BMW M Motorsport als partner’, zegt Rossi. We hoeven niet lang te wachten op zijn terugkeer. Begin februari rijdt Rossi al in zijn nieuwe GT3, tijdens de 12 Uur van Bathurst op circuit Mount Panorama

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.