Vader en zoon maken van SLK een unieke Mercedes ‘Gullwing’ SL!

Vader en zoon maken van SLK een unieke Mercedes ‘Gullwing’ SL!

Mercedes, SL, Gullwing, vader en zoon, Renovatio
Foto: © Tuningmagazin.de

De Renovatio SL is een Mercedes uit 2000 in een ‘jasje’ uit de jaren 50.

Het project is een samenwerking tussen vader Christian en zoon Mario Piehl. De Familie Piehl, uit Petershagen (Duitsland), zijn al jaren actief in de motorsport. Mario is een voormalig coureur, maar heeft door een ‘racing boat’ ongeluk in 2008 zijn ambities in deze sport moeten afremmen. Toch vond hij in deze wereld weer zijn passie, en bouwde samen met zijn vader zo zijn eerste boot. De Renovatio SL is het project dat hier op volgt.

Mercedes, SL, Gullwing, vader en zoon, Renovatio
Foto: © Renovatio

Mario Piehl had al enige ervaring met het bouwen van voertuigen, en wist daardoor veel van carbonpanelen, polyester en ‘fiber’ glasvezel. Hij besloot een oudere Mercedes SLK (170-series) te kopen als basis. Vanuit hier bouwde hij samen met vader Christian aan hun droom.

SLK wordt een SL

Deze unieke Mercedes ‘Gullwing’ SL is het resultaat van maandenlang werken door de familie Piehl, en ziet er (tijdens het bouwen al) ongelofelijk gaaf uit. De omgebouwde Mercedes SLK is ook goedgekeurd, en mag dus de openbare weg op.

Het begon dus met een Mercedes R170 SLK 230 Kompressor. Het ‘facelift’ model heeft een 2.3-liter ‘supercharged‘ vier-in-lijn die zo’n 195 PK levert. Op dit moment staat de auto veel op beurzen, dus is dit blok nog niet echt tot zijn recht gekomen.

Om de ombouw mogelijk te maken, hebben de Piehl’s zelf een 7mm GRP chassis gebouwd. De techniek voor de vleugeldeuren komt uit hun eigen ‘Piehl Boot Racing’ divisie. Anders dan het originele model is er gekozen voor een velgenset van Z-Performance. De banden zijn aan beide kanten 20mm verbreed door een set van H&R. Het resultaat is een bijzondere uitvoering van een al iconisch model.

Wil je de ‘Gullwing’ SL van dichtbij bewonderen? Renovatio staat 22 en 23 oktober in Ahoy Rotterdam, tijdens 100% Auto Live!

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.