Vader en zoon die 3D-geprinte Lamborghini maakten krijgen een échte Lamborghini

Vader en zoon die 3D-geprinte Lamborghini maakten krijgen een échte Lamborghini

Als je een gloednieuwe Lamborghini Aventador wilt, kost zo’n auto je in Amerika minstens $400.000,-. De vader in dit verhaal vond dat een beetje veel geld, maar wilde wél de droom van zijn 12-jarige zoon waarmaken.

Dit verhaal heb je wellicht al eerder gelezen, het begon namelijk allemaal al ruim 2 jaar geleden. Het verhaal begon toen de 12-jarige zoon van Sterling, Xander, in het bekende spel Forza Horizon 3 keer op keer de Lamborghini Aventador koos om mee te rijden. Dit leidde tot de simpele vraag of Xander en zijn vader, een natuurkundige, wellicht zelf een eigen Aventador konden bouwen. Gewapend met een $900,- kostende 3D-printer, begon Sterling vervolgens met het ontwerpen en afdrukken van de verschillende onderdelen en panelen die nodig waren om de levensgrote Lamborghini-replica te maken.

Ongeveer 2 jaar later loopt het project nog steeds, een heeft Sterling ongeveer $20.000,- aan onderdelen en materialen uitgegeven om de replica te maken. Het chassis onder de carrosseriepanelen is gemaakt van staal en de ‘Lamborghini’ wordt aangedreven door een V8 van Chevrolet. Sterling wil erop wijzen dat dit geen directe kopie van de Aventador is en dat hij elk carrosseriepaneel enigszins heeft aangepast naar zijn eigen design. Dit moet beschuldigingen van inbreuk op het auteursrecht of diefstal van intellectueel eigendom voorkomen.

Katia Bassi, Chief Marketing and Communication Officer van Automobili Lamborghini, vertelt: “Lamborghini is against any attempt at counterfeiting. However, a true story of such authentic passion deserves to be featured, which is why we chose to tell of Sterling’s and Xander’s project in our 2019 Christmas video”. Om Sterling en Xander te verrassen arriveerde een team van Lamborghini midden in de nacht en verving de replica door een echte Lamborghini Aventador S Roadster. Vader en zoon mogen twee weken lang gebruikmaken van de Aventador.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.