Updates: over Hart voor Auto’s Showtime

Updates: over Hart voor Auto’s Showtime


KLIK HIER VOOR DE MEEST RECENTE UPDATE OVER DE SCHADE

Huidige stand
De nieuwe tussenstand van het aantal gemelde beschadigingen is 80. Waarvan de eerste gevallen al weer zijn gerepareerd! We hebben inmiddels dronebeelden en dashcambeelden via diverse kanten ontvangen en mogelijke signalementen en doorgespeeld naar de politie. Heeft u tips of wilt u aangifte doen van schade? Klik dan hier.

Allereerst willen wij MAK Car Care bedanken voor het kosteloos verwijderen van krassen bij slachtoffers! Een groter Hart voor auto’s als Mak Car Care heeft bestaat bijna niet! Bedankt.

Indianenverhalen
Motief van de dader(s) is momenteel nog niet bekend. Milieuactivisten hebben zich niet gemeld. Mogelijke andere motieven zoals boycot of pure vandalisme wordt niet uitgesloten. Op diverse sites gaan video’s rond van vermeende dader(s), verhalen van aanhouding van daders en andere indianenverhalen. Deze zijn niet waarheidsgetrouw. We betreuren het dat diverse nieuwssites ongefundeerde en niet gecheckte informatie rondbazuinen. Dat is is in niemands belang en erg triest. De kwaliteit van sommige media is echt tenenkrommend, het eerste artikel van een autonieuws site op zondag over 400 beschadigingen en klimaatwappies voorop. De video van de Telegraaf geeft daarentegen een goede samenvatting van de feiten. Het aantal gemelde schades zit na enkele dagen op 80.


Schade afwikkeling

Aanwezigheid op een evenement als het gaat vandalisme is op eigen risico. We kunnen onmogelijk schades in behandeling nemen (bewijsvoering) want dat is een carte blanche voor slecht willenden. Ook op het moment zitten er tussen de meldingen een aantal “atypische” schades.

Maar natuurlijk gaan we voor de gedupeerden onze uiterste best doen voor een oplossing. We vragen iedereen die gedupeerd is een mail te sturen naar info@402automotive.com. Met een kopie van de aangifte bij de politie en foto’s van de auto op het evenemententerrein. Liefst ook met foto’s van de auto zonder schade voor het evenement en een korte omschrijving.

Bedrijven met een Hart voor auto’s

We hebben momenteel een aantal bedrijven in Nederland bereid gevonden waaronder Stipt Polish Point en Mak Car Care in Katwijk om de krassen (kosteloos) te polijsten. Enkele andere bedrijven volgen nog en bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden bij ons. Als er meer dan polijsten aan de orde is trachten we ook daar een oplossing voor te vinden, zodat we iedereen kunnen helpen.


Maatregelen voor komende evenementen

Maatregelen komende evenementen op Zandvoort en Assen. We hebben inmiddels afspraken gemaakt met drone vliegers om met 1 of 2 drones te surveilleren over de paddocks met een team surveillanten “op de vloer” om een herhaling van wat er gebeurd is in Assen te voorkomen.


Laten we gezamenlijk ervoor zorgen, dat we onze autohobby door niemand om welke reden dan ook laten verpesten.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!