Boaz zijn RS3 stijgt niet alleen op vanuit stilstand…

Boaz zijn RS3 stijgt niet alleen op vanuit stilstand…

Het is alweer even geleden sinds wij een update hebben gekregen over de Audi RS3 van Boaz. Deze unieke RS3 is al eerder voorbij gekomen op onze site, maar is nu in het volgende stadium.

Foto’s door: TuningService Huizen

Aan het uiterlijk is niet veel veranderd. Iets wat wel meteen opvalt zijn de andere velgen onder de auto. Boaz vertelde al in meerdere van zijn vlogs dat zijn inmiddels ‘oude velgen’ niet heel erg geschikt waren voor de auto, en hij niet fatsoenlijk met de auto kon rijden. Iets wat je wel wilt met je daily driver.

Motorisch is er eigenlijk niets veranderd, de auto heeft nog steeds 620pk en 730nm koppel. Wel beschikt de auto nu over een multimap waarmee er tijdens het rijden gekozen kan worden uit 3 verschillende standen.

De auto kan in een milde-, heftige- of super heftige stand. Hiermee kan Boaz door een druk op de knop kiezen tussen een ‘comfortabele’ daily driver of circuit-monster, ideaal! Een dragrace vanuit stilstand was voorheen al lastig te winnen van deze RS3, maar nu wordt een rolling-start ook een flinke uitdaging. De auto is namelijk ook voorzien van een rolling launch control systeem. Wat ervoor zorgt dat je niet alleen vanuit stilstand launch control kunt doen, maar ook wanneer de auto al op snelheid is!

Het laatste wat Boaz graag zo snel mogelijk anders zag; de onwijs luide pops & bangs. Dit, samen met de vlammen zijn door de heren in Huizen verholpen.

Zoals met iedere project auto, staan er altijd aanpassingen op het lijstje. Maar voor nu is de Audi RS3 van Boaz helemaal klaar voor Hart voor Auto’s Showtime, morgen op TT Assen.

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.