‘Union Jack’ MINI wacht op een liefhebber bij Domeinen RZ

‘Union Jack’ MINI wacht op een liefhebber bij Domeinen RZ

Inmiddels weten we dat er bij de Domeinen Roerende Zaken een gevarieerd aanbod aan interessante auto’s staat. Tijdens ons wekelijkse kijkje op de website kwamen we dan ook dit ‘leuke wagentje’ tegen.

Wellicht is hij zonder de strepen en koplampen niet meteen herkenbaar, maar deze Rover Mini Cooper uit 1993 is in de basis het platform voor het toch wel iconische ‘Union Jack’ model. Met een beetje spuitwerk en een Britse vlag op het dak heb je voor weinig toch een interessante wagen op de oprit staan. De uitvoering die bij Domeinen RZ staat heeft een 1.3L inlijn-4 benzine motorblok, die de kleine voorwielen aandrijven via een handgeschakelde bak met vier soepele versnellingen. Deze Mini is ook nog redelijk jong; 14.111 kilometer op de teller in het dashboard.

Wel moet je echt een liefhebber zijn om deze klassieke Britse ‘cruiser’ degelijk te krijgen. Op enkele plekken heeft deze Mini Cooper namelijk wat lichte corrosie en lakschade. Dit is natuurlijk logisch als je je bedenkt dat het een auto is uit de jaren ’90. Wel zorgen het originele dashboard en de lichte bekleding voor een frisse uitstraling in de cabine. Daar zal je weinig aan hoeven te doen.

Heb je nou nog plek voor deze Britse stadsauto (dat lijkt me wel met dit formaat), dan moet je 19 september vooral een kijkje nemen tijdens de bezichtigingsoptie. De kavel kan je hier zien.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!