Unieke Rolls-Royce Sweptail verkocht voor €11,5 Miljoen

Unieke Rolls-Royce Sweptail verkocht voor €11,5 Miljoen

Rolls-Royce Sweptail

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand. Wie is de rijkste van van het land?

Rijkdom komt in verschillende vormen. De een geeft het liefst tonnen uit aan designer kleding en sieraden, terwijl een ander het misschien als een wijze oude uil op de bank zet, of belegt in lange termijn aandelen. Veel geld ontketent je “ware ik”, maar zorgt boven alles voor een onnoemelijk aantal mogelijkheden. Zoveel mogelijkheden zelfs, dat je voorbij de standaard massa- en serieproductie kunt gaan kijken. Vanaf dat moment geldt het niet meer als een valuta, maar als een loper.

Wanneer je zoveel geld hebt dat je alle matrassen uit een gigantisch appartementencomplex zou kunnen vullen met cash, zit er nog maar één ding op: benader je favoriete ondernemingen met je wildste dromen. Dit is precies wat de eigenaar——vermoedelijk deze meneer——van deze one-off Rolls-Royce heeft gedaan. Althans, dat denk ik graag. Maar hé, geef hem eens ongelijk! Als hij nog liever dood gevonden wordt tussen het afval in een rosse buurt dan dat hij “in zo’n Wraith moet gaan rijden”, en €11,5 miljoen voor hem als een aanvaardbaar bedrag klinkt, is dit misschien ook wel “the way to go”. Zeldzamer dan dit ga je ze immers niet krijgen!

De Sweptail is zo’n onfatsoenlijk indrukwekkende auto, dat het eerste dat opvalt niet die moeilijk grote grille is, maar de bedwelmende geur van champagne en levenslang succes die aan komt waaien, nog voordat deze sloep je passeert. Maar goed, die grille is natuurlijk ook aardig speciaal, en dat is uiteraard niet zonder reden! Volgens Rolls-Royce is het namelijk de grootste die je op hun moderne wagens terugvindt. De achterkant, ongetwijfeld het meest speciale element aan deze auto, is——op aanvraag van de opdrachtgever——geïnspireerd door een reeks iconische Rolls-Royce’s uit de jaren ’20 en ’30. Voor het eindresultaat van de wagen doken ze echter niet in een enkele ideeënput, want een deel van zijn markante lijnen is afgekeken van verschillende luxe jachten. Het dak, dat eigenlijk gewoon fungeert als een extra raam voor iedere inzittende, is minstens zo verbijsteringwekkend. En zelfs onmisbare details als de “Spirit of Ecstacy“, zijn bij de Sweptail niet van zilver of goud, maar van puur kristal.

Het zal je dan ook niet verbazen dat dit de duurste nieuwe auto ooit verkocht is. Zonder pardon overschaduwde hij iedere andere wagen op het Concorse d’Eleganza Villa d’Este. Herhaal dus met mij: “De Rolls-Royce Sweptail is letterlijk het toppunt van rijkdom.

Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce Sweptail

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.