Unieke McLaren Senna GTR te koop!

Unieke McLaren Senna GTR te koop!

De track-only McLaren Senna GTR is een limited edition van de ‘gewone’ Senna en er worden er slechts 75 gebouwd. Uiteraard waren deze al lang verkocht, maar toch kun je er nu nog eentje bemachtigen.

Laat het aan McLaren over om een hardcore-supercar zoals de Senna te veranderen is nog iets veel extremers. De nieuwe Senna GTR is een verbluffende melange van nummers en biedt 825 pk en een koppel van 800 Nm. McLaren’s beste specificaties van de twin-turbo 4,0-liter V8 tot nu toe. Om de ​​extra 25 pk van de Senna te ontgrendelen, haalden de technici van Woking onder andere de secundaire katalysator weg om de tegendruk te verminderen. Door die katalysator te verwijderen, zegt McLaren dat de soundtrack van de racewagen agressiever is in vergelijking met de alles behalve normale Senna. Dat belooft wat…

Hoewel het concept de uitlaatpijpen aan de zijkanten had, voor de achterwielen, maakt de productiemodel van de Senna GTR gebruik van een uitlaat aan de achterkant in dezelfde richting als de ‘normale’ Senna. De zijuitlaten waren ongetwijfeld cool, maar McLaren legt uit dat ze besloten hebben om de pijpen naar achteren te verplaatsen om zo de snelste en kortste route voor de uitlaatgassen te garandere. Dit vermindert op zijn beurt de complexiteit en schraapt het gewicht. Alles veranderingen aan de body van de Senna zorgen ervoor dat de GTR maar liefst 1.000 kilogram downforce kan creëren en dat is maar liefst 200 kilogram méér dan de road-legal Senna. Bovendien kan de GTR hetzelfde niveau van downforce behalen als de gewone Senna alleen dan op een 15% lagere snelheid.

De prijs voor de McLaren Senna GTR begint bij origineel bij €1,3 miljoen. Dit witte exemplaar wordt te koop aangeboden door McLaren Philadelphia, maar de prijs is helaas niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.