UNIEKE MCLAREN F1 LONGTAIL TE KOOP

UNIEKE MCLAREN F1 LONGTAIL TE KOOP

Het gaat om het eerste van slechts 10 exemplaren ter wereld. De prijs is BIZAR!

De Britse specialist in unieke auto’s Tom Hartley JNR heeft een icoon van de jaren ’90 in zijn aanbod: de eerste van de tien McLarens F1 Longtail, die meteen ook het ontwikkelingsprototype is geweest van de fabriek.

De auto heeft langdurig in Japan geracet, waarna hij is omgebouwd door Lanzante en Gordon Murray Design om op de openbare weg te mogen rijden. Alle onderdelen om hem terug raceklaar te maken worden meegeleverd, net zoals een boek waarin alle ombouwwerk door Gordon Murray Design in is gedocumenteerd.

Deze allereerste Longtail ter wereld is de voorvader van de bijzonder hoog aangeschreven LT-versies van huidige McLaren-productiemodellen zoals de 600LT, 675LT en 765LT. Een ‘gewone’ F1 – waarvan ook maar 106 exemplaren zijn gemaakt – is al een fortuin waard. Tom Hartley publiceert geen vraagprijs voor dit exemplaar, maar ga er maar van uit dat het bedrag ver boven de 10 miljoen euro ligt.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.