Unieke Koenigsegg Agera X gespot in Nederland

Unieke Koenigsegg Agera X gespot in Nederland

Als je aan dure auto’s of hypercars denk is Koenigsegg niet het eerste merk dat naar boven zal komen, wellicht verandert dat na het lezen van dit artikel…

Deze speciale hypercar, genaamd de Agera X is onthuld op de Top Marques. Koenigsegg voegt een paar updates toe die de auto verder onderscheiden van een standaard Koenigsegg Agera.

Een van de eerste kenmerken, en de meest voor de hand liggende is natuurlijk de matzwarte verf en de talrijke koolstofvezelelementen. Onder de motorkap van de Agera X ligt de gebruikelijke 4,7-liter V8 motor met dubbele turbocompressor die in totaal 950 pk levert en de auto in 3,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur laat sprinten. De auto kan een topsnelheid bereiken van 395 km/h.

De Agera X is een one off, ooit geleverd aan de man achter Gemballa, Steffen Korbach. Echter werd de auto niet veel later te koop aan geboden voor slechts 888.888 euro!

Tegenwoordig zien we de exclusieve hypercar met enige regelmaat in Nederland verschijnen, de auto is dit keer op de foto gezet door een handje vol carspotters. Bij deze delen we een aantal foto’s om jullie intens te laten genieten van de Koenigsegg Agera X.

Foto’s door: @carspots_fxk

Thomas Heule